koç yumurtası nasıl temizlenir


Koç yumurtası nasıl temizlenir? Koç yumurtası, sakatatçı dükkanlarında kilo ile satılır. Koç yumurtası sakatatçılarda en ucuz olan bir sakatat çeşitidir, kilosu 5 TL. Bir kilo koç yumurtası aldığınızda kiloya dört tane düşüyor. Ortalama her koç yumurtası (aşağı yukarı) 250 gr. geliyor. Koç yumurtası çok satılan ürün olmamasının sebebi; bana göre, insanlarımız koç yumurtasının nasıl pişirileceğini bilmiyor. Oysa ki; koç yumurtası usulüne uygun pişirildiğinde, tadı, lezzeti ve sertliği aynen böbrek ve yüreğe benzer. Her sakatat çeşitinde olduğu gibi, koç yumurtası pişirilmezden önce bazı işlemlerden geçirilir.

Koç yumurtası nasıl temizlenir başlığı, koç yumurtasına uygun olmasa da; internette böyle başlık atıldığı için, bende atılan başlığa uydum. Başlığın doğrusu, koç yumurtasının üzerinde bulanan zarı nasıl çıkarılır olmalıdır. Sakatatçıdan koç yumurtasını satın aldığınızda, bu işi sakatatçı sizin yerinize yapar. Bir nedenle iş başa düştüğünde, koç yumurtası zarını kendiniz çıkarmanız gerekir. Koç yumurtası zarı çıkarmak çok kolay; bunun için keskin bir bıçağa sahip olmalısınız. Koç yumurtasının zarı hem kalın, hem de kösele gibi sert.

Üstte bulunan resme dikkatlice bakarsanız, önde bulunan görüntünün kesik olduğunu görürsünüz. Ardında bulunan görüntü ise, koç yumurtasının zarı nerdeyse tamamen soyulmuştur. Bu ön bilgi ile koç yumurtası zarını kolaylıkla çıkarabilirsiniz. Yumurtayı avcunuz içine alın ve boylamasına zarı kesin. Ardından bıçağı bırakın ve parmaklarınızı kullanarak, zar ile yumurta arasında parmağınız girecek şekilde bir boşluk açın. Açılan boşluğa işaret veya baş parmağınızı sokarak, parmağınıza rast gelen tek tük damarı itekliyerek kopartın ve  zarı soymaya başlayın. Parmağınızı soktuktan sonra, yer açılır ve diğer parmaklarınız yardımıyle zarı tamamen soyup çıkarmış olursunuz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde kelle nasıl pişirilir

dana dili nasıl pişirilir

evde fırında kelle pişirme

dana yanağı nedir